Home
Gedragstherapie Privé les Aankoopadvies Tarieven Afspraak maken
Hondsezaken!

©  2013 Hondsezaken & Kattenkwesties

Home Voor honden Voor katten Voor dierenartsen Over ons Contact

Gedragstherapie

Wanneer uw hond ongewenst en/of probleemgedrag vertoond, kan een gedragstherapeut ingeschakeld worden. Bij gedragstherapie wordt naar de oorzaak van het gedrag gekeken, waarom, welke 'motivatie' heeft de hond om dit gedrag te vertonen. Soms is er geen directe oplossing, maar met de hulp van een gedragstherapeut kan een plan van aanpak gemaakt worden, gericht op uw hond, met zijn of haar specifieke probleem, in uw situatie, de therapie!

Wij komen in bijna alle gevallen op huisbezoek. Het is belangrijk de hond in eigen omgeving te zien in aanwezigheid van de eigenaar en andere gezinsleden.

Wanneer schakelt u een gedragstherapeut in?

U heeft uiteraard een lieve hond, maar er kunnen wat problemen zijn waar u tegenaan loopt:

Zo zijn er talloze problemen waar u tegenaan kunt lopen. Op internet en op de tv zult u dingen lezen en zien die lijken kant en klare oplossingen voor de problemen te zijn, maar in werkelijkheid valt dat allemaal nog niet mee. Wij kunnen u helpen de goede weg te bewandelen en samen naar een oplossing toe te werken. U wilt toch het beste voor uw hond?!

Alleen de eigenaar zelf kan bepalen of er sprake is van probleemgedrag. Bijvoorbeeld: overmatig blaffen kan voor de ene eigenaar en de omgeving een groot probleem zijn, terwijl een andere eigenaar hier geen probleem in ziet.

Wanneer het gedrag voor de eigenaar een probleem vormt is het raadzaam een gedragstherapeut in te schakelen. Helaas is het niet zo, dat wanneer de gedragstherapeut op huisbezoek is geweest, alle problemen direct verholpen zullen zijn. Tijdens een huisbezoek krijgt de eigenaar de therapie uitgelegd waarmee de eigenaar aan de slag moet. Het is dus wel van belang , dat de eigenaar gemotiveerd is om aan het probleemgedrag te werken. In veel gevallen kost het energie, inzet, tijd en moeite, om de therapie in de dagelijkse omgang met de hond toe te passen.

Probleemgedrag, het ongewenste gedrag wat de hond ontwikkeld heeft, zal omgebogen moeten worden naar gewenst gedrag en dat kost tijd.

De eigenaar zal veel leren over zijn of haar eigen hond!

Hoe reageren honden op gedragstherapie?

Honden reageren vaak snel en positief op een hond-vriendelijke therapie. Zodra de eigenaar duidelijk is voor de hond, zal de hond kunnen ontspannen. Hond-vriendelijke regels, een goed inzicht van de lichaamstaal van de hond door de eigenaar zullen voor de hond een verademing zijn, waardoor er al stappen worden gemaakt in het oplossen van de problemen.

Voor de eigenaar zal het zeker in het begin niet altijd meevallen, maar uiteindelijk zal de eigenaar beloond worden voor de inspanning zodra deze verbeteringen bij de hond zal gaan zien/1

Wat wordt er van u gevraagd?

Wanneer u het traject van het oplossen van de problemen ingaat vergt dit tijd en energie van de eigenaar. Ook moet u openstaan voor veranderingen in de omgang met uw hond.